089 45 05 811

Връзка с нас 0894505821

Безплатна доставка над 100 лв.

0

Столчета за кола

Столчето за кола е първата покупка, която трябва да реализирате, очаквайки бебе, тъй като една детска седалка с висококачествена изработка може да спаси живота на детето при автомобилна катастрофа.

Детските седалки са разделени в следните няколко групи: 0 0-10 кг.; 0+ 0-13 кг.; 0/1 0-18 кг.; 0/1/2  0-25 кг.; 1 9-18 кг.; 1/2 9-25 кг.; 1/2/3 9-36 кг.; 2/3 15-36 кг.

Видове монтаж на столче за кола

Столчетата за кола могат да бъдат монтирани в автомобила по различни начини:

  • Някои столчета за кола имат вградена база с ISOFix водачи
  • Други детски седалки отделно може да бъде купена база с/без ISOFix водачи, с/без опорен крак
  • Други столчета се обезопасяват в колата, посредством 3-точковия автомобилен колан


Столчето за кола може да бъде монтирано в посока обратна на посоката на движение (rearward-facing) или в посоката на движение (forward-facing) в зависимост към коя възрастова група спада. Някои детски седалки имат възможност да бъдат монтирани в обратна посока за по - дълго време (4-5 години), други могат да бъдат поставяни и в двете посоки. 

 

По новите стандарти (R129 i-Size) и изисквания за безопасност е задължително да возите детето обратно на движението до 15 месеца.

С оглед на безопасността е желателно да возите детето обратно на движението, колкото е възможно по-дълго, тъй като при удар, возейки детето в обратна посока вероятността за външни и вътрешни наранявания по врата, главата и в коремната област е по-малка от случаите, когато детето пътува в посоката на движение. 

В детски магазин Рошко ще намерите марки като BeSafe, Concord, Recaro, столчета за кола с удължено ползване обратно на движението, преминали тестове в тестови организации като ADAC, STIFTUNG и др., съответстващи на всички стандарти и изисквания за безопасност. Не купувайте употребявано столче за кола, тъй като цялостта на конструкцията му може да бъде увредена до голяма степен и способността да спаси живота на детето, при евентуален инцидент, ще е сведена до минимум.

Детско столче за кола може да бъде закупено в нашия онлайн магазин или в физическите магазини в гр. Варна и гр. София