089 45 05 811

Връзка с нас 0894505821

Безплатна доставка над 100 лв.

0
2022 01 август

Най - добрата бутилка против колики?

Споделете

Най-добрата бутилка за хранене със система против колики за предотвратяване на стомашни спазми

Анти-колики означава - против стомашни спазми. Много бебета страдат от стомашни спазми или колики през първите шест месеца от живота си. За това може да има няколко причини. Една от най- честите причини за бебешките колики е поглъщането на твърде много въздух по време на хранене. Погълнатият въздух може да причини стомашни спазми, но също така може да доведе до повръщане и оригване. Поради тази причина е важно количеството на поглъщания въздух да се ограничи колкото е възможно повече. Можете да направите това, като използвате бутилка със система против колики.

Какво представлява системата против колики?

Все още бихте могли да срещнете бебешки шишета без система против колики. Те не са снабдени с отвори от които шишето да поема въздух и биберонът на шишето създава вакуум при пиене. Това е така, защото въздухът в бутилката свършва и не може да се възстанови, докато бебето ви пие. За да постъпи нов въздух в шишето, детето ви трябва да спре да пие, което води до поглъщане на ненужен допълнителен въздух. Система против колики осигурява приток на въздух в бутилката за хранене по време на хранене и получаването на вакуум е предотвратено , така че не се налага бебето да прекъсва храненето си.

Въздухът в храната на бебето причинява колики!

При стандартните бебешки бутилки против колики, необходимият въздух се засмуква в бутилката чрез клапан находящ се на биберона на шишето. Това означава, че въздухът трябва да премине през храната до задната част на бутилката.При това е неизбежно част от въздуха да попадне в храната. Вашето бебе ще погълне този въздух, което ще причини колики. Преминаването на въздухът през кърмата и/или адаптираното мляко, също влияе негативно върху качеството на нейните хранителни вещества и витамини. Преминавайки през кърмата (адаптираното мляко) въздухът ги окислява и те губят голяма част от витамините С, А и Е, които се срещат естествено в майчиното мляко и се добавят в адаптираните млека и които са от съществено значение за правилното развитие и растеж на детето.

 

Системата против колики осигурява по-малко ненужен въздух

Важно е да разделите храната и въздуха. Добрата бутилка против колики отделя необходимия въздух от храната. По този начин вашето бебе няма да поглъща ненужен въздух, а стомашните спазми ще бъдат предотвратени или намалени. Хранителните вещества и витамините също ще бъдат по-добре запазени.

бутилка против колики Difrax

Видове системи против колики

Освен системата, при която въздухът се засмуква в бутилката през клапан в биберона, има и две други добре познати системи против колики. Система със сламка/тръбичка и система против колики с клапа на дъното на бутилката.

Система против колики със сламка или тръбичка

Предимството на системата против колики със сламка или тръбичка е, че въздухът не се смесва с храната. Недостатък е, че тръбичката е тясна и затова трудно се почиства без специална четка. Тази система също не е подходяща за по-гъсти храни, защото тръбичката/сламката се запушва и губи функцията си.

Клапа против колики на дъното на бебешкото шише

Бебешкото шише против колики Difrax има система против колики в долната част на шишето. Силиконовият антиколик клапан е поставен на специално дъно с отвори за въздух. Докато бебето пие, необходимият въздух се засмуква в бутилката през отворите и клапата на дъното. Тъй като необходимият въздух отива директно на дъното на бутилката, не е необходимо да преминава през храната. По този начин по-малко/никакъв въздух ще попадне в червата на бебето, а хранителните вещества и витамините А, С и Е се запазват оптимално. Бутилката е напълно разглобяема, включително и клапата на дъното, а това прави бутилката лесна за почистване и супер хигиенична!

Difrax бутикли против колики

Ергономична позиция за пиене

Най-естествената поза за пиене на бебето е легнало или седнало изправено, гръб към вас. Когато използвате права бебешка бутилка, тя трябва да бъде изправена вертикално, за да може млякото да тече към биберона. Тъй като бутилката се изпразва, тя трябва да се изправя все повече и повече. За да държи правилно биберона на шишето в устата, бебето ще трябва да наклони врата си назад (ненужно напрягайки врата), а хранещия родител ще трябва да повдига ръката си все по-високо и по-високо. Това не е ергономична позиция за хранене.

Бутилката Difrax S е с извита форма. Тъй като дъното на шишето е по-високо от горната част по време на хранене, млякото продължава да се стича естествено към биберона на шишето. Това означава, че бутилката може да се държи хоризонтално по време на хранене. Вашето бебе не трябва да натоварва врата си и хранещия родител ще може да поддържа ръката и рамото си в естествена позиция до тялото.

Difrax бутилки против колики

Щракнете тук, за да отидете до всички бебешки бутилки Difrax против колики.

Назад
© Developed by CommerceLab